baner
среда, 24 фебруар 2016

Ресорно министарство опремило Центар за социјални рад

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања издвојило је почетком године нешто више од 400.000 динара за опремање Центра за социјални рад општине Врбас.

Према одлуци, за куповину рачунарске опреме издвојено је 165.240 динара, док је за куповину канцеларијског намештаја издвојено 239.472 динара.

"Око 80 одсто центара за социјални рад не испуњава прописане стандарде, опрема је дотрајала, немају адекватан простор за пријем странака. Зато се Министарству за рад и социјална питања потрудило да, после вишегодишње небриге, обезбеди да центри своју услугу подигну на виши ниво", саопштило је ресорно министарство.

Посебно је истакнуто и да се током 2016. очекује почетак примене пројекта ДИЛС и израде социјалних карата, те да би сви центри за социјални рад требало да имају идентичне софтверско-хардверске конфигурације.

"Министарство је упутило директоре центара у то који дистрибутери увозе опрему одређеног стандарда и имају распрострањену сервисну мрежу, и препоручило да намештај набављају у државним предузећима у којима су запослене особе са инвалидитетом", саопштено је овим поводом.

КОНТАКТ ФОРМУЛАР

  Порука није послата.   Порука је послата.

Делатност Центра за социјални рад

Opština Vrbas - vrbas.net